Thaise viskoekjes zonder vis? Met onze nieuwste vangst uit Thailand, Bananenbloesem in blik, maakt u visvrije viskoekjes zonder dat u iets hoeft te missen! Dit recept is bedacht en samengesteld door culinair multi-talent Naresh Ramdjas. Tijdens een online kookshow liet hij zien hoe u zelf deze Thaise viskoekjes met bananenbloesem maakt. En nu kunt u ze ook in uw eigen keuken maken! Lekker met een frisse salade en een Aziatische dipsaus om uw viskoekjes in te dopen. Haal de boodschappen in huis en u kunt #gaanmetdiebananenbloesem.
Bosje bosuien
1 komkommer
1 bospeen
2 limoenen
150 gr paneermeel
1 cm gember, geschild
2 pepers
1 el suiker
Peper en zout
Olie
200 gr kikkererwten, bewaar het vocht!
De salade
Was de komkommer schil ‘m niet) en snijd met een dunschiller dunne plakken (linten) over de lengte totdat u in het midden komt van de komkommer. Begin dan aan de andere kant. Als het goed is, houdt u het middenstuk met de zaadlijsten over, die laat u weg uit de salade – en kunt u tijdens het koken zelf opeten. Schil de bospeen en snijd ze vervolgens ook dunne plakken (linten) wortel met de dunschiller, net als bij de komkommer. Snijd 1 bosui schuin in dunne ringen. Knijp 1/2 limoen uit en rasp de gember. Hussel alles door elkaar en zet de salade in de koelkast.
Dipsaus voor de viskoekjes
Snijd de pepers in zo fijn mogelijke stukjes en doe ze in een schaaltje. Voeg daar het sap van 1 limoen, de suiker en 50 ml water aan toe. Giet alles in één keer in een steelpannetje (zonder olie), zet op hoog vuur en stoof de saus een paar minuutjes tot ze de juiste dikte heeft. Laat de saus volledig afkoelen.
Stop de afgespoelde bananenbloesem in een keukenmachine samen met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht, de curry, het sap van 1/2 limoen en de sojasaus. Meng dit kort in een keukenmachine; niet te lang, zodat u nog wel een beetje structuur en bite overhoudt.
Snijd 2 bosuitjes in ringen. Voeg dit samen met de paneermeel toe aan de massa uit de keukenmachine. Rol hier kleine balletjes van en druk ze plat tot een dikte van 1/2 centimeter en een doorsnee van 3 cm (maak zo’n 26 viskoekjes).
Bak vervolgens de viskoekjes in verschillende shifts in een 2 el olie in de koekenpan op laag vuur tot ze aan beide kanten mooi bruingebakken zijn.