Houdt u ook zo van de Libanese keuken? Dan bent u vast fan van dit smaakvolle recept voor fattoush.
Fattoush is een salade waar veel varianten van bestaan. Een ding hebben ze altijd gemeen; het brood, vandaar dat fattoush ook wel Libanese broodsalade wordt genoemd. De salade bevat veel groentes en is dus goed voor een gezonde maaltijd. Nog een voordeel, dit gerecht staat binnen 30 minuten al op tafel. In dit recept gebruiken we nog een extra smaakmaker, namelijk onze Libanese geroosterde bloemkool kruidenpasta, voor die echte Libanese smaak!
2 platbroden of pitabroodjes, in reepjes
1 tl gevijzeld komijnzaad
1 teentje fijngehakte knoflook
500 gr broccoli in kleine roosjes
1 rode ui, in partjes
150 gr gehalveerde kerstomaatjes
2 kroppen little gem, blaadjes geplukt en gewassen
Halve komkommer, in gelijke reepjes
1 rode paprika, in reepjes
100 gr radijs, gehalveerd
Sap van een halve citroen
Olijfolie
1 tl sumac
1 lente-ui in ringen
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte munt
1 el pompoenpitten
2 el granaatappelpitten
100 gr feta, in blokjes
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer vervolgens de knoflook en de komijn door 1 eetlepel olijfolie en smeer hier de broodreepjes mee in en bestrooi met een klein beetje zout. Bak het brood ongeveer 5 minuten in de oven zodat deze goud/bruin en knapperig is, daarna even laten afkoelen tot verder gebruik.
Meng de kruidenpasta met de broccoli en rode ui en verdeel over een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster daarna de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de broccoli tenslotte iets afkoelen.
Doe de tomaten, little gem, paprika, komkommer en radijs in een kom.
Maak een dressing van 2 eetlepels olie, het citroensap, sumac en de honing en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met uw handen door de groenten in de kom.
Leg de groenten met dressing op een mooie schaal. Verdeel hierover de geroosterde groenten en maak de salade af met de gehakte kruiden, pompoenpitten, lente-ui, granaatappelpitten, feta en de broodreepjes.