Snel een geurige maaltijd vol smaak en veel verse groenten op tafel? Probeer dan eens deze Thaise curry met jackfruit. Kruidig en licht-pittig door de smaken van de groene currypasta, maar ook romig en zacht dankzij de kokosmelk. Maak deze vegetarische curry compleet met rijst of noedels. Of geef het gerecht een Indiase twist en combineer met naanbrood. Eet smakelijk!
Wist u trouwens dat jackfruit een hele veelzijdige culinaire vleesvervanger is? Probeer bijvoorbeeld eens deze vegetarische jackfruitburgers met koolsla.
1 ui
2 teentjes knoflook
1 paksoi
100 gr sperziebonen
2 lente-uien
1 rode peper
Peper en zout
Olijfolie
1 bosje koriander
1 limoen
Spoel de stukjes jackfruit af en snijd ze in kleine gelijke stukjes. Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper fijn. Snijd de paksoi in grove stukken en de lente-ui in ringen. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de bonen gedurende vijf minuten en spoel ze daarna af onder de koude kraan om doorgaren te voorkomen.
Verwarm twee eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui, het knoflook en de rode peper. Doe de jackfruit erbij en bak hem op hoog vuur aan alle kanten bruin. Haal het mengsel uit de pan en leg het even opzij.
Roerbak de sperziebonen en paksoi kort op hoog vuur, roer de curry pasta erdoor en bak die even mee. Doe de jackfruit weer terug in de pan bij de rest en giet de kokosmelk erbij. Roer de curry goed door en laat ongeveer vijf minuten zachtjes pruttelen. Breng de curry eventueel op smaak met wat peper en zout.
Hak de koriander en snijd de limoen in partjes. Maak de curry voor het serveren af met wat gehakte koriander, lente-ui en wat partjes limoen. Lekker met naanbrood of zilvervliesrijst.