Veel Marokkaanse families hebben hun eigen moestuintje waar ze hun eigen groenten verbouwen. Couscous is een gerecht dat veel families samen op vrijdag eten en daar horen groenten bij. Deze traditionele versie met groenten is licht gekruid met het rijke specerijenmengsel ras el hanout.
2 wortels
1 spitskool
400 ml water
1 pakje Marokkaanse groente couscous kruidenpasta
1 courgette
400 gr couscous
Flinke handvol rozijnen
1 el olijfolie
Zout & peper
1 handje fijngesneden peterselie
Snijd de groente in stukken. Breng in een hapjespan met deksel de wortel, spitskool, kruidenpasta en 400 ml water aan de kook.
Voeg na 10 minuten koken de courgette en kikkererwten toe en laat afgedekt op matig vuur in nog ca. 10 minuten gaar koken. Af en toe roeren.
Roer voor het serveren de rozijnen erdoor. Wel de couscous volgens verpakking met een snufje zout en een eetlepel olijfolie.
Meng de couscous met het groentemengsel inclusief het resterende kookvocht in een warme schaal.
Bestrooi met fijngesneden peterselie.